Hello world!

Det var ett par år sedan den här sidan fick sig en omdesign. Mycket har hänt sedan dess, både på webben i allmänhet men också hur Latitud arbetar. En av de stora förändringarna på webben de senaste åren är hur olika standardiserade, lättanvända och prisvärda publiceringssystem fullkomligt har exploderat.

Ett av dem är förstås WordPress, ett gratis verktyg som från början var ett bloggverktyg, men som utvecklats till att bli en kraftfull plattform för långt mer än webbar. Förra året fick jag möjlighet att bli en av de första WP-girls och blev frälst på en gång. Så nu är det ju hög tid att även Latitud flyttar över till WordPress! (egentligen långt mer än hög tid, men bättre sent än aldrig…  :-)

Denna hemsida kommer att vara under utveckling en bra tid framöver. Det är nästan lite mot mina principer, men jag har ingen färdig design för det här, varken grafiskt eller för innehållet. Jag börjar med att flytta över lite av mina kundcase, och så fyller jag på med nya inlägg, features, tankar och designelement eftersom. Ok?

Sajten bygger på det standardtema som följer med den senaste versionen av WordPress 3, Twenty Ten. Till skillnad från det tidigare default-temat känns detta som en bra grund att börja bygga en sajt på, det är en stilren bas som med enkla medel kan justeras till en egen design. För tillfället har jag ändrat bild i sidhuvudet, lagt till loggan, ändrat typsnitt och lagt till sjökortsskalan i högersidan. Det räcker, för tillfället, för att ge känslan av Latitud.

Så välkommen till nya Latitud!

One thought on “Hello world!

  1. […] så gjorde jag några mindre ändringar av default-temat med tanken att jag kunde lägga mer tid på detta längre fram. Jag har länge haft tankar om att göra om min egen logotyp (den har ändå 7 år på nacken) och […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *