I helgen är det dags för nördkollo

Foto: Maria Richardsson

Foto: Maria Richardsson

I helgen packar jag tältet och åker till Tjärö i Blekinge skärgård. Lite ovant för mig som annars helst rör mig i den stockholmska skärgården och då helst via kajak, men jag tror ändå att den här helgen kan bli helt fantastisk. Det är nämligen Sweden Social Web Camp som går av stapeln. För andra året i rad samlas ett stort gäng (enligt uppgift 404 st – nördhumor när den är som bäst) som jobbar med webb och sociala medier på olika sätt och umgås i verkliga livet. Så den som säger att webben gör folk osociala och isolerade kan inte ha mer fel!

Jag var inte med förra året. Men det har varit svårt att missa snacket om det. Så i år ville jag inte missa det! En dryg timme efter biljettsläppet loggade jag på och insåg att jag hade missat tåget! Arrgh! Jag trodde inte trycket var så hårt… Till min lycka släpptes fler biljetter och den här gången hängde jag på låset och lyckades boka en efterlängtad plats. Så imorgon bitti sätter jag mig på den twittrande bussen nr 3 som går från Stockholm till Tjärö.

Det pratas mycket om detta på bloggar (se t ex Bisonblogs eminenta sammanfattning här och Viderens långa lista med blogginlägg) och Twitter (#sswc är hashtaggen som gäller) så förväntningarna är stora. Jag har ju tidigare bara varit med på Geek Girl Meetup, också en unconference om teknik och webb men med bara tjejer. Och det säger jag bara, om stämningen och inspirationen är bara en bråkdel av hur det var då så kommer detta bli en fantastisk helg.

Tältet är framplockat, kameran laddad och nya gummistövlar inköpta (även om väderprognosen ser rätt lovande ut just nu). Nu kör vi!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *