Det här med förändringar och utveckling är bra spännande. För det går liksom inte att stressa fram. En del beslut är lätta att ta, andra behöver mogna.

Ibland trasslar möjligheterna ihop sig, men varje vägval är ju rätt just då. Foto: Maria Richardsson

Det är alltså en del förändringar på gång för Signerat.se. Jag tror att det har anats i en del tidigare inlägg, men de senaste veckorna har saker och ting tagit en annan vändning. Inget är klart och jag vet inte var det här slutar. Men jag har ändå en bra känsla i magen, jag tror att det här kan bli bra.

Jag kan tycka att det här är rätt signifikant för att vara entreprenör. Man har en bild av vart man är på väg, springer på åt det hållet – och så plötsligt händer något helt annat. Och lika överraskande som det kan vara, lika bra kan det bli. Jag tror att det är viktigt att hela tiden vara öppen för möjligheterna, att våga tänka till och fundera över det där som dök upp istället för att bara konstatera att ”nej, det där ingår inte i våra planer” och sen fortsätta springa i samma spår som tidigare. För när man springer och springer och inte kommer nånstans – ja då kanske det är så att det är fel spår man är inne på.

Via Sebastian Stjern som entreprenörsbloggar på VA.se hittade jag listan på 10 vanliga misstag som entreprenörer gör. Ni har läst dem förut. Jag har läst dem förut. Många gånger. Men det hjälper liksom inte. En del missar och läxor behöver man göra själv. Och så länge du är ödmjuk inför det, och inser att du tog det bästa beslutet efter de förutsättningarna du hade just då, så är alla vägval lärorika. Även de som med facit i hand skulle ha gjorts annorlunda.

Nu kanske det här låter väldigt dramatiskt och omvälvande. Det är det egentligen inte. Iallafall inte för bolaget, utan mer på mitt personliga plan. Men det är ju också en del av att vara entreprenör. Vad det innebär för Signerat – det talar jag om när jag vet det…

Det här inlägget är också publicerat på ehandel.com.

2 Thoughts to “Förändringar som får mogna fram”

  1. Verkligheten kan vara en hård läromästare. Samtidigt så är det bra, tänk de som är anställda, de har inte alls samma riktningskoefficient på sin inlärningskurva ;-)

  2. Maria Richardsson

    Precis, tänk vad bra vi har det trots allt! ;-)

    Jag upplever ändå inte det är som någon hård lärdom. Det kanske lät mer dramatiskt än det är, jag var nog lite uppfylld av min nya insikt och ett väldigt positivt möte när jag skrev texten.

Leave a Comment