Visst skulle vi alla vilja ha tillgång till den heliga graal som ständigt skulle förse oss med goda idéer? Och det är precis det mitt TED-tips handlar om den här veckan. För det finns vissa förutsättningar som skapar bättre möjligheter för goda idéer än andra.

Steven Johnson pratar om vikten av kaféer, vilket jag tror att många entreprenörer kan känna igen. Framförallt då miljön på kaféer, en miljö där många möts under avslappnade former och pratar. Möts. Diskuterar. Det är så goda idéer skapas. För trots att många pratar om stunden man kläckte idén (ni vet, den där sekunden då glödlampan tänds i tecknade filmer) så behövs mer än så. De flesta idéer har legat och mognat i bakhuvudet hos folk länge, men sen behövs nån liten gnista som får alla bitar att falla på plats. Och ofta sker det tillsammans med andra. Både av att diskutera den idé man har men också genom att låna delar av andras idéer.

Det här tycker jag är en viktig punkt och jag har pratar ofta om det. Alla idéer blir bättre av att man bollar dem med andra. Och som entreprenör är det extra viktigt. En idé i sig är ju inte värd så mycket. Det är ju utförandet som räknas, och där är det ju din kompetens och dina erfarenheter som gör din idé framgångsrik (eller inte). Så prata mer med andra om dina idéer! Den feedback du får är ovärderlig.

Och visst vore det härligt att ha ett ställe som fungerar som de kaféer Steven Johnson pratar om? En mötesplats som gynnar goda idéer, som kryllar av positiv energi och där stödet från andra entreprenörer finns. Jag drömmer om ett sånt ställe.

Kanske kan vi skapa det tillsammans, på Münchenbryggeriet? Om du är intresserad av att hyra kontorsplats hos oss, och skapa en oas för entreprenörskap – hör av dig!

Leave a Comment