Dags för veckans TED igen. Och jag fortsätter på temat från förra veckan, då mitt TED-tips handlade om förutsättningarna för goda idéer. Den här veckan är det Matt Ridley som talar om vad som händer när idéer har sex. Han gör det dessutom med en härlig dos av humor.

Det här tycker jag är en grundpelare både entreprenörskap, innovation och företagande. För det handlar såklart om att dela med dig – av dina erfarenheter och dina idéer – och att utbyta erfarenheter. Jag har sagt det förut och jag kommer fortsätta säga det. Det är viktigt att prata om din affärsidé! För när din idé möter andras idéer och tankar så blir den bättre. Genom att låta idéerna ha sex så föds nya idéer, som har tagit det bästa av båda världarna.

Det är också viktigt att inte glömma utbytet av tjänster. Som företagare är du inte bäst på allt. Fokusera det du är bäst på och anlita andra som är bättre på annat. Ett klassiskt exempel är ju redovisningen. Företagare tycker ofta inte att det är speciellt roligt, vilket gör att det tar lång tid, dränerar dig på energi och heller inte blir speciellt bra. Anlita någon som hjälper dig istället! De gör det mycket fortare och bättre, och under tiden kan du ägna dig åt det du tjänar pengar på istället!

Tillsammans, genom att utbyta idéer och arbeta tillsammans, driver vi utvecklingen till en bättre, roligare och mer lönsam värld.

One Thought to “Idéer som har sex gör världen till en bättre plats”

  1. […] Kontakt ← Idéer som har sex gör världen till en bättre plats […]

Leave a Comment