Foto: Maria Richardsson

Det här kommer bli ett lite mer personligt inlägg än vad jag brukar skriva. Men det jag har att berätta hänger (för mig) nära ihop med entreprenörskap, så därför vill jag dela med mig.

De senaste månaderna har varit omtumlande för mig på många plan. Under sommaren fattade jag ett svårt beslut som egentligen var lätt att ta. Det är dags att förändra mitt engagemang i Signerat. Svårt för att jag fortfarande älskar Signerat, utmaningen i att få det att växa och i att kunna hjälpa våra formgivare att göra det de älskar. Svårt för att jag är en envis person som helst ”kan själv”. Svårt för att det är min bebis, som jag levt med i snart tre års tid. Men ändå lätt för att jag inser att omständigheterna gör att jag inte just nu kan leverera det Signerat behöver.

I onsdags gick vi ut med det som varit på gång de senaste veckorna. Signerat får en ny VD. Vi har hittat en otroligt duktig, ambitiös, seriös och kompetent person, som just nu var ute efter just den här sortens utmaning. Jag tycker att vi har haft en otrolig tur och känner mig trygg i att hon kan hjälpa oss att lyfta Signerat till nästa steg. För det är dags för det. Och jag kommer fortfarande vara aktiv i företaget, men på ett annat sätt.

Nu när allt är klart och vi har kommunicerat detta kan jag slappna av och känner ett behov av att reflektera. De senaste veckorna har vi tillsammans jobbat hårt med att beskriva vad Signerat är, hur vi tänker, hur vi jobbar, hur vi ser på framtiden. Och det har varit både fantastiskt, intressant och inspirerande. Dessutom glädjande att få bekräftat att vi är på rätt väg, att vi har tänkt på många av de frågor som dyker upp när vi börjar prata med andra. För som entreprenör är det ju så ofta som vi springer och springer i vårt hjulspår för att nå de målen som vi ser rakt framför näsan, och under tiden tappar vi den helikoptersyn som ju också är så viktig. När det händer är det viktigt att skapa tid för reflektion. Det går inte att springa i 110 hela tiden och leva myten ”en entreprenör jobbar jämt”. Du måste vara ledig, få tid till reflektion, tänka större tankar och – framförallt – bolla dina tankar med andra, kloka, personer. När du gör det, då kan du också lyfta till nästa nivå, se nya sammanhang och få nya idéer.

En annan sak jag tänker mycket på är mod. Att våga. Jag brukar prata om det, speciellt när det gäller entreprenörskap. Att våga satsa, att våga be om hjälp, att våga prova. Och jag känner mig faktiskt modig just nu. Jag har bett om hjälp, jag har släppt taget en liten bit. Det är modigt. Och lite läskigt – men bara lite, för jag är ändå helt säker på att det kommer att bli bra.

Vår nya VD heter Malin Ströman och kommer närmast från Stardoll – världens största community för unga tjejer från hela världen – där hon var produktchef och tidigare designchef. Det gör att hon har lång erfarenhet av att jobba med webben, att skapa bra upplevelser för användarna och att bygga för lönsamhet. Fokus ligger nu på att expandera och vi tittar på att ta in externt kapital. Som jag berättade för Nya Affärer: ”Vi behöver hitta rätt partners som kan hjälpa oss att växa. Vi behöver få mer resurser för att kunna växa mer effektivt, det bolag vi har idag har vi byggt med väldigt små resurser. Vi söker just nu en kapitalinvestering på tre miljoner, sen räknar vi med att växa med ett par personer per år.”

Nu öppnar vi nya dörrar och ser vad som finns där bakom. Det kommer att bli en spännande resa.

3 Thoughts to “Tid för reflektion”

  1. Det kommer att gå superbra, så kompetenta och bra som ni är!! Reflektera mera! Det är en bra strategi. :) Lycka till på den fortsatta resan! Hoppas kunna få fortsätta gå med er längs vägen ibland… ;)

  2. Maria

    Tack tack. Och jag tror säkert att vi kommer ha sällskap en bit på vägen, på ena eller andra sättet. :)

  3. […] har hänt med Signerat de senaste månaderna. För ett tag sedan berättade jag här i bloggen om en stor förändring, som innebar att jag klev bort från VD-rollen i Signerat. Tyvärr fungerade den förändringen […]

Leave a Comment