Webben revolutionerar världen

Veckans TED fortsätter i de goda idéernas anda. Den här veckan är det Chris Anderson, som driver TED.com, som pratar om hur video på webben påverkar innovation globalt.

Men jag tycker att det han visar inte bara handlar om video, det handlar om internet över huvudtaget. För det är en revolution vi ser. Sätten att kommunicera har förändrats drastiskt de senaste åren och det påverkar oss mer än vi nog inser.

Han pratar i filmen om begreppet ”crowd accelerated innovation”, om att vi som grupp kan öka innovationen så länge som vi värnar om öppenheten. Och eftersom jag har skrivit om samma tankar både här och här så håller jag naturligtvis med. Men det gäller inte bara video, för jag tycker att video är bara ännu en teknik att kommunicera med. Precis som ”sociala medier” bara är ännu en kanal att kommunicera i. Det viktiga är ju ATT vi kommunicerar. Och VAD vi vill säga. Men håll med om att sättet vi kommunicerar på idag revolutionerar världen!

2 thoughts on “Webben revolutionerar världen

 1. Bra Video!
  TED är alltid intressant att kolla på.
  Möjligheterna med video gör mig sömnlös flera dagar i veckan.

  ps, Keep up the good work with your blog.

  • Maria Richardsson

   Hej Mattias!
   Jag håller med, TED är fantastiskt och varje vecka hittar jag nya personer, bloggar och sajter med massor av inspirerande och lärorik information! Det är nästan överväldigande, så jag behöver nog börja bli bättre på att sålla och hitta de verkliga russinen i kakan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *