I helgen är det återigen dags för Geek Girl Meetup!

Det är äntligen dags igen. I helgen samlas ca 120 geekiga brudar för att prata webb, utveckling och business. Det är tredje gången jag är med och jag erkänner – jag är frälst! För den här konferensen är något av det häftigaste jag har varit med om. Stämningen är vibrerande positiv, och allt handlar om support, pepp och bekräftelse. Och så lite nörderi förstås.

Vad sjutton är då Geek Girl Meetup, undrar du kanske? Jag har skrivit lite om det tidigare, både här och på ehandel.com (här, här och här), men den korta versionen är att det är en öppen konferens av och med tjejer som är passionerade kring teknik, webb, business och design. I helgen går den fjärde Stockholm-konferensen av stapeln, det har arrangerats en handfull evening sessions på olika teman och konceptet har spridit sig till Öresund, Göteborg och nu senast Mexico!

Helgens konferens är två heldagar fullsmockade med halvtimmes-sessions som är uppdelade i tre spår: Social Business, Creative Technology och ett öppet spår. Alla sessions hålls av deltagarna själva och vilket program som väntar oss! Nu pratar vi allt från varumärke, digital storytelling och personligt ledarskap till jQuery, domänhantering och testdriven utveckling.

Men det som nog trots allt är det bästa är stämningen. Alla är positiva, hjälpsamma och öppna. Många är ovana vid att stå framför andra och presentera, men får stöd och pepp från de som lyssnar och går därifrån stärkta. Det är lätt att nätverka och träffa många intressanta och kompetenta människor. Det är helt enkelt en helg som fyller på batterierna – både med energi och kunskap!

Platserna är fullbokade sen länge, men om du ändå vill följa vad som händer så vet jag att det mesta kommer att streamas live (mer info kommer på geekgirlmeetup.com) och det kommer garanterat pratas mycket på Twitter (och då är det hash-taggen #ggm10 som gäller).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *