På ehandel.com: Intensiv helg med geekiga brudar

I helgen gick den fjärde Geek Girl-konferensen av stapeln, och jag har sammanfattat mina intryck på ehandel.com.

Den här helgen var det alltså dags igen. Geek Girl Meetup gick av stapeln i Stockholm för fjärde gången för att prata webb, utveckling och business. Det är tredje gången jag är med och jag erkänner – jag är frälst! För den här konferensen är något av det häftigaste jag har varit med om. Stämningen är vibrerande positiv, och allt handlar om support, pepp och bekräftelse. Och så lite nörderi förstås.

Vad sjutton är då Geek Girl Meetup, undrar du kanske? Jag har skrivit lite om det tidigare (här, här och här), men den korta versionen är att det är en öppen konferens av och med tjejer som är passionerade kring teknik, webb, business och design. I helgen går den fjärde Stockholm-konferensen av stapeln, det har arrangerats en handfull evening sessions på olika teman och konceptet har spridit sig till Öresund, Göteborg, Köpenhamn och nu senast Mexico!

Helgens konferens är två heldagar fullsmockade med halvtimmes-sessions som är uppdelade i tre spår: Social Business, Creative Technology och ett öppet spår. Alla sessions hålls av deltagarna själva och vilket program som väntar oss! Nu pratar vi allt från varumärke, digital storytelling och personligt ledarskap till jQuery, domänhantering och testdriven utveckling. Allt som allt tror jag att det blev 35 sessions.

Det handlade inte så mycket om specifikt e-handel, men Malin Ströman från oss höll en väldigt uppskattad session om shoppingupplevelser (presentationen kan du se här). Det mesta streamades och du kan titta på det här.

Ett annat tema som jag tycker kom upp många gånger var hur kvinnor ska ta en större plats i branschen. En väldigt uppskattad session hölls av Anne Årneby på McCann och handlade om kvinnligt ledarskap, där blev det mycket engagerade diskussioner och personliga reflektioner. Och förra veckans debatt om Sime och deras val av jurymedlemmar gick knappast okommenterad varken i korridorerna, på session och på twitter. Med över 120 brudar i branschen samlade i ett och samma rum gick det väl knappast att undvika, och det ska bli intressant att se vad som händer på den fronten.

Sammanfattningsvis var detta en lika inspirerande och tankeväckande konferens som det brukar vara. Det är sällan man känner att det är värt att offra en hel helg för att vara på konferens, men i det här fallet är det verkligen så.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *