På ehandel.com: Nya förutsättningar ger nya rutiner

Gårdagens inlägg på ehandel.com handlar till stor del om den vardag som så smått börjar infinna sig på vårt nya kontor. Och det öppnar nya möjligheter till struktur, rutiner och effektivitet.

Vi börjar äntligen komma på plats i vår nya lokal. Elektrikern kommer och fixar det allra sista nästa vecka och på torsdag har vi inflyttningsfest för våra formgivare och andra nära och kära. Det börjar så sakteliga infinna sig en känsla av vardag på kontoret…

Och det är något vi har längtat efter! För när man bor i kappsäck i mer eller mindre tre år så är det svårt att skaffa sig rutiner. Och avsaknad av rutiner i kombination med många bollar i luften blir garanterat stress, förvirring, dåliga prioriteringar och tappade bollar. Så nu ska vi skaffa oss lite rutiner. Eftersom jag är gift med en man som är scrum-master och passionerad kring hur man skapar bra arbetsprocesser kommer förstås även våra rutiner vara inspirerade av scrum. Igår började vi med att skapa en planeringstavla, fylld med postit-lappar med saker att göra. Nu skriver vi upp allt som ska göras, prioriterar tillsammans och när en aktivitet är klar så flyttar vi bort lapparna.

Redan första dagen märktes en enorm skillnad. Det var länge sen vi alla var så fokuserade och produktiva. Vi riktigt längtade efter att få flytta över lappar till färdig-sidan, och vi gjorde saker och ting i rätt ordning. Om det här håller i sig så kommer vi utföra underverk resten av våren!!!

Men idag är det mest konferens för min del. Efter Vinterminglet började det pratas om en ”unconference” för ehandlare. Som vanligt när det handlar om unconferencing och passionerade människor växte pratet till #Emeet som idag äger rum hos Arne på Posten, och rykten gör gällande att vi blir över 100 e-handlare! Jag ser verkligen fram emot dagen och hoppas på massor av inspiration, intressanta tankar och nya ehandelskollegor.

Hela inlägget läser du på ehandel.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *