Green Islands

Green Islands är ett samverkansprojekt mellan organisationer i Estland, Finland och Sverige och vill underlätta klimatarbetet i skärgården genom att ge förslag på åtgärder som kan bidra till ett mer hållbart ö-liv. Fokus ligger framförallt på nya lösningar kring avlopp-, energi- och sophanteringsfrågor.

Latitud fick uppdraget att ta fram en logotyp från projektet. Logotypen skulle kännas modern, ha en känsla av skärgård och öar samt knyta an till miljöarbete. Det var också viktigt med en stilren och mer akademisk känsla än den stil som ofta präglar den grafik som i övrigt används i skärgården men som då är riktad mot besöksnäringen. Resultatet blev en logotyp i moderna nyanser av grönt och blått, med en stilren text som ligger som en ö i ett blått hav. Den runda formen knyter också an till det kretslopp som projektet kommer jobba med.

Uppdraget går nu vidare med att ta fram en ny hemsida där projektets arbete kommer kunna följas.

2 thoughts on “Green Islands

  1. […] Latitud har gått på sparlåga under året, men jag har ändå hunnit med ett par projekt, bl a Green Islands, Skärgårdsstiftelsen, weFix och ett par till som jag inte hunnit skriva om här än (men det […]

    • I REALLY liked your post and blog! It took me a minute bit to find your si­ÐtŽÂebut I bookmarked it. Would you mind if I posted a link back to your post?Ў­

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *