Hemligheten bakom framgång heter passion

Nu var det alltför länge sedan jag tipsade om en TED-föreläsning. Den här gången kommer tipset inte från USA och från en ”officiell” TED-föreläsning utan från TEDxSkåne som gick av stapeln i mars.

Men först lite kort: vad är TEDx? Jo, det är event som arrangeras helt oberoende från den officiella TED-organisationen i USA. Vem som helst kan ordna ett TEDx, men för att få använda det namnet så finns förstås en del regler. Det har börjat dyka upp en del svenska event på det här temat vilket gläder mig (även om jag hittills inte hunnit se det i tid för att få plats för att se det live). Tur då att allt läggs upp på nätet!

Mitt tips kommer alltså från TEDxSkåne och det är Ingrid Tollgerdt, doktor i ekonomisk psykologi, som pratar om nyckeln till framgång. Hon har forskat på området och då intervjuat en mängd framgångsrika personer och hittat ett antal gemensamma nämnare hos de här personerna – oavsett deras bakgrund, kön, ålder, bransch eller annat. Hon pratar bland annat om entreprenörskapet, utifrån betydelsen att vara en igångsättare. Hon pratar också om viljan till ständig utveckling, mod att gå sin egen väg och hur viktigt rätt nätverk är. Men framförallt om lusten och passionen!

Jag tyckte att flera (men kanske inte alla) punkterna stämde in på mig. Alltså måste jag vara framgångsrik! Eller? Den stora frågan i sammanhanget är kanske hur man definierar framgång…

TEDxSkane – Ingrid Tollgerdt Andersson from Leemedia on Vimeo.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *