I slutet av förra veckan fick jag flera glada nyheter. Den första var att jag har blivit utnämnd till en av Tillväxtverkets 919 ambassadörer för kvinnligt företagande.

Som ambassadör skall jag ”vara en förebild för att få fler att se företagandet som ett möjligt karriärval”. I den formuleringen tycker jag att det finns en viktig poäng. Jag gillar nämligen inte riktigt beteckningen ”kvinnligt företagande”. Däremot gillar jag företagande och entreprenörskap, och om jag på något sätt kan inspirera andra – oavsett kön – till att våga prova på något som de drömmer om så blir jag glad och stolt. Under det kommande året ska jag nu genomföra ett antal ambassadörsuppdrag, som kan vara att delta i en panel för att diskutera företagande, att träffa en skolklass eller fungera som mentor till någon som funderar på att starta eget. Om du vill boka in mig, eller någon annan ambassadör, kan du göra det via Tillväxtverkets webbplats. Eller så hör du av dig till mig, helt enkelt!

Den andra roliga nyheten var att den här bloggen fanns med i listan över ”10 bloggar som gör din e-handel mer framgångsrik”, publicerad av Internetworld i torsdags! Jag känner mig otroligt hedrad, speciellt när jag såg vilka övriga 9 som fanns på listan. Det är nämligen bloggar och personer som jag själv följer sedan länge och tycker att jag lär mig mycket av.

Så till nytillkomna läsare – välkomna! Jag hoppas att ni kommer gilla och bli inspirerade av det ni läser. Och hör gärna av er, antingen via kommentarer, mejl eller twitter, om ni har någon feedback, något ni vill veta mer om eller kanske något ni inte håller med om.

Leave a Comment