Är det nu mobilt händer?

cc Flickr.com/brownpau

cc Flickr.com/brownpau

Är det nu vi börjar surfa och handla oavsett var vi är? Jo, allt tyder ju på det. Penetrationen av smarta mobiler har ökat och användarbeteendet förändras. Sådana rapporter haglar just nu. Frågan är ju när jag som liten e-handlare ska göra mobilanpassningar. Är det verkligen någon vits än? Det är ju såklart en resursfråga också, men om man bortser från det?

Häromdagen fick jag och flera andra e-handlare en fråga på Twitter från Miranda Sherman, så jag gick in och uppdaterade mig på statistiken. Och det visade sig att 10,4% av all trafik till Signerat.se den senaste månaden kom från mobila enheter! Jag blev helt chockad, tidigare i våras mindes jag att siffran var runt 5%.

Det är kräver ju lite mer analys. Säljer vi något mobilt än? Och är ökningen så kraftig som jag trodde vid första anblick? Utslaget på hela året är samma siffra 6,73% så det är ju en ökning. Och vi har faktiskt några genomförda köp. Inte speciellt många, men det finns ändå några. Och allt detta utan en gnutta mobilanpassning.

Men när jag tittar på antalet faktiska besök från mobila enheter så har de inte ökat lika mycket som andelen. Det kanske helt enkelt så att ökningen under sommaren dels beror på att den totala trafiken minskat? Eller kanske att man när man är ledig mer surfar från mobila enheter än en vanlig dator? Mest troligt en kombination av alltihop. Men det ska bli intressant att se vad som händer med utvecklingen de kommande veckorna, kommer andelen mobilt minska när hösten kommer och alla är tillbaka vid sina datorer eller ligger den kvar? Spänningen är olidlig…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *