Prova, gör om, gör rätt

Jag är mycket för att bara göra saker. Det är så lätt att fastna i att sitta och göra planer av olika slag, att undersöka förutsättningarna för en idé, tänka, prata och tänka lite till. Men ibland behöver man bara göra något, vad som helst, för att komma vidare. I det här läget går det inte att vara rädd för att göra fel, för med största sannolikhet kommer det att bli fel på något sätt. Men det är ju det man lär sig på och utifrån det kan man utveckla och förändra till något bättre. Det här hänger tätt ihop med agil utveckling, lean production och scrum. Och entreprenörskap skulle jag vilja säga.

Tim Harford har pratat om liknande tankar på TED. Hans presentation har titeln ”Trial, error and the God complex”. Kort sammanfattat handlar gudskomplexet om att tro att man vet hur världen fungerar och därför inte vågar eller vill prova något nytt. Jag tycker att ni ska ta er 18 minuter att titta på detta och fundera på vad du har som gud.

Men vad har du jag för gudar eller sanningar som jag skulle behöva ta död på för mig själv? Många, inser jag när jag börjar tänka efter. En av dem är att Signerat inte kan jobba med erbjudanden därför att vi inte äger produkterna själva. Så behöver det ju inte vara, vi behöver bara göra det på ett annat sätt. Så nu provar vi ett annat sätt. Och se där – redan har jag tjänat på de där 18 minutrarna…

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *