Prova något nytt!

Det var länge sedan jag tipsade om en TED-föreläsning nu, men nu är det dags igen. Hög tid, om jag får säga det själv. Och veckans tips får jag ta som inspiration för att bättra mig.

Matt Cutts känner säkert flera av er som läser det här igen. Han jobbar på Google och brukar lägga ut massa filmer om hur deras sök fungerar på Youtube. Nu kan också kalla sig för TED-föreläsare, och ämnet är långt från datorer och internet. Det handlar snarare om hur du kan förändra ditt liv och leva dina drömmar? Det låter kanske väldigt klämkäckt, hurtigt och nyfrälst, men det är inte så illa – jag lovar. Han blev själv inspirerad av Morgan Spurlock (ni vet han som gjorde filmen Supersize me) och började sätta upp 30-dagars utmaningar för sig själv. Inga jätteprojekt, utan i stil med ”ta en bild varje dag i 30 dagar”. Eller ”cykla till jobbet varje dag i 30 dagar”. Han skrev till och med en bok på 30 dagar. Den är inte så bra, det säger han själv, men nu har han faktiskt skrivit en bok.

Den här föreläsningen är bara på 3,5 minut, så kolla in den och fundera sen över vad du vill ha för mål de kommande 30 dagarna. Själv ska jag nog titta på en TED-föreläsning varje dag. Så att jag kan tipsa om en i veckan utan problem. Vad ska du göra?

2 thoughts on “Prova något nytt!

  1. En TED-föreläsning om dagen var ingen dum idé!
    Tror helt enkelt att jag härmar dig :)

  2. Maria Richardsson

    Då får vi jämföra sen och se om vi fastnade för samma föreläsningar! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *