Nu är det alltså dags även i Sverige, att integrera e-handeln i fysisk butik. Så tänkte jag, när jag gick förbi Din Sko på Drottninggatan och såg de här skyltarna. E-handelsnörd som jag är var jag ju tvungen att prova…

Men oj vad besviken jag blev. Jag grabbade tag i första bästa par skor och började scanna en av koderna (för det fanns två). Naturligtvis fel, så jag hann bli lite frustrerad innan det blippade till och jag kom till nästa steg. Där det stod att mina skor nu var beställda och kunde hämtas i kassan. Hoppsan. Inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Men kanske var det ganska logiskt. När jag ändå stod med skorna i handen – varför skulle jag vilja beställa dem och få dem hemskickade?

För mig skulle det vara rätt skönt, jag tycker nämligen att det är rätt jobbigt att shoppa. Speciellt när man sen måste släpa omkring på det man köpt. Just vid det här tillfället var jag dessutom på väg till ett möte och skulle inte kunnat ha med mig en påse med shoppingfynd. Hade det då inte kunnat vara bra att få beställa dem där och sen få dem hemlevererade?

Även om jag var lite besviken just då så tycker jag ändå att det var intressant att det börjar dyka upp terminaler i butikerna. Kanske är det ett första steg, att vänja kunderna vid att använda terminaler. Eller så etableras ett felaktigt kundbeteende där kunderna inte kopplar ihop butiken med e-handeln. Hursomhelst ska det bli spännande att följa utvecklingen.

Leave a Comment