Höst fylld med nya erfarenheter

Som jag tidigare berättat har jag under hösten gått Nordic eCommerce Academy. Som avslutning på kursen fick vi sammanfatta lite av vad vi själva tagit med oss från kursen, och det var en riktigt bra övning. Det är ju så lätt (iallafall för mig) att bara springa på i 190 för att hinna beta av den ständigt växande att-göra-listan så att man missar att reflektera över vad man lärt sig.

När jag nu, en dryg månad senare, tittar igenom den sammanfattning jag gjorde så kan jag konstatera att väldigt mycket har mognat ytterligare och att jag kanske inte riktigt i stunden förstod hur mycket det har gett mig. Just nu är det mycket förändringar på gång för mig (vilket jag kommer berätta mer om här på bloggen lite längre fram), och många av de förändringarna är nog frukten av frön som såddes både på utbildningen och alla de möten med bra människor och konferenser jag deltog i förra året.

Mycket av detta är ju små frön och tankar, svåra att sätta ord på. Men två saker sticker ut. Utbildningen gav en fantastisk helhetsbild av vad en e-handelsverksamhet innebär – med både utmaningar och möjligheter. Man kan ju tycka att jag som driver en e-handel själv har en bra bild av allt som krävs, men så är det ju inte. Det är flera delar som jag har valt bort på olika sätt, till exempel logistiken.

Det kanske allra bästa var ändå gruppen med deltagare. Vi var en salig blandning av små e-handlare och e-handelschefer i betydligt större organisationer. Men trots det hade vi – eller iallafall jag – ett enormt utbyte av diskussionerna, som ofta var otroligt öppenhjärtiga. Och det jag konstaterade mer än en gång var att vi har mer gemensamt än man kan tro. Det är ett härligt gäng som jag redan nu saknar, så det är nog dags att sno ihop en återträff ganska snart.

Kort sagt var det väl investerad tid. Att arrangemanget från gänget på Nordic eCommerce Knowledge dessutom var proffsigt arrangerat gör det ju inte sämre. Det blir alltså två tummar upp och en varm rekommendation från mig. Tack alla – både deltagare, arrangörer, partners och föreläsare!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *