Nu händer det grejer bakom kulisserna!

Sedan jag i somras tog över Signerat har jag ägnat mycket tid åt att fundera på vad som blir nästa steg. Jag har, om jag ska vara ärlig, varit extremt nära att lägga ner alltihop både en, två och tre gånger.

Lönsamheten är inte vad den borde vara och tillväxten är, även om den är god, alltför långsam. Även om jag gillar utmaningen i att hitta kreativa lösningar med små resurser så blir det ibland ganska jobbigt också, att aldrig kunna lägga de pengar som behövs för att kunna genomföra något på det sätt jag skulle vilja och att, i princip alltid, behöva göra allt jobbet själv.

Men så började en tanke forma sig. En tanke om att förändra verksamheten för att öka lönsamheten. Ett frö började gro, och det fick näring från flera håll. I november hade jag bestämt mig. Efter julhandeln skulle det minsann hända saker!

Ibland kommer livet emellan, men i slutet av januari satte jag äntligen igång. Nu ska jag bygga ny sajt! En till! Från början var tanken att göra större förändringar i Signerat, men istället provar jag nu de nya idéerna under ett helt nytt namn.

Det kommer alltså hända mycket de närmsta veckorna, och jag har tänkt berätta en hel del om vad jag gör och planerar i den mån jag hinner. Bloggen kommer att fyllas av skisser, loggor och (misstänker jag) även en och annan svordom över allt som går fel och tar mycket längre tid än jag har tänkt mig. För jag har ingen jättedetaljerad plan och budget för det här, bara en stark magkänsla och en grov uppskattning. Jag tar ett djupt andetag, hoppar och säger f*ck it.

Så nu kör jag vidare. ”Bara ett halvår till”. Så får vi se vad som händer. Inget blir ju ändå någonsin som man tänkt sig. Som tur är…

2 thoughts on “Nu händer det grejer bakom kulisserna!

 1. Maria,

  Inväntar med spänning att läsa om vilka steg du tar. Jag känner igen mig och förstår precis din sits. Det är bra att köra, man kan inte fundera för mycket på vad, när och hur. Gör man det får man inget gjort.
  Jag tänker ofta på stora framgångsrika företagare som startade från scratch för 20-30 år sedan som tex Gudrun Sjöden eller IKEA. Hur mycket funderade man och hur mycket ”körde man på”. Jag tror mer på det senare. Det enda som är helt säkert är att man lär sig en hisklig massa grejjer på kuppen.
  Parantes: Personligen tycker jag att bilden av framgång i media mäts i kronor och ören, entreprenörer som sliter dagligen för att få lönsamhet känner sig misslyckade för att bilden av framgång är bolag som GroupOn och Spotify= EXIT. Men är det målet?

  • Maria Richardsson

   Visst kan jag hålla med, framgång handlar inte bara om kronor, ören och stora exits. Men det är ju lättast att mäta i det.
   Och om det inte är pengar det handlar om, vad ska man då mäta det i? Att kunna förverkliga sina egna idéer och ha kul på jobbet är ju en stor del i att ha framgång tycker jag. Eller när du får bra feedback från dina kunder. Men det kokar ju ändå ner till att räkningarna måste betalas, så pengar är inte helt oviktigt…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *