Jag har nu börjat blogga på ehandel.se och tidigare i veckan skrev jag mitt första inlägg. Idag är det dags för nästa, och du kan också läsa det här nedanför.

Igår kväll blev jag återigen påmind om hur ensam jag ibland känner mig. Det var inflyttningsfest hos Brightstep och jag träffade många gamla och nya e-handelsvänner. Det var många diskussioner om allt mellan himmel och jord, men många rörde sig naturligt nog om e-handel och entreprenörskap. Förväntningarna inför eMeet på onsdag verkar också vara höga hos fler än mig. Ses vi där?

Jag känner mig hemma när jag träffar andra e-handlare och får sån kick av att kunna diskutera både stora och små frågor. Men det blir också väldigt tydligt för mig hur ensam jag är till vardags. Jag försöker att lösa det med olika typer av bollplank, advisory boards, praktikanter och kontorskollegor – men det räcker inte hela vägen. När det verkligen gäller är det ändå bara jag som sitter vid mitt skrivbord och sköter mitt företag. Det funkar – uppenbarligen – men det är inte så roligt och jag tror att både jag och mina sajter skulle utvecklas mycket mer och snabbare med mer input.

Så hur kan man då lösa det här problemet? Det allra mest vanliga och uppenbara är förstås att anställa. Men det är tyvärr inget alternativ för mig för tillfället, det finns helt enkelt inte pengar nog för det just nu.

Det jag istället först kommer att tänka på är ju externt kapital. Det känns som den snabba och enkla lösningen, då skulle jag få bollplank i styrelse/ägare och möjlighet att anställa fler som också brinner för det jag gör. Men det finns ju massa nackdelar med det också. Processen är lång och risken stor att jag och de nya ägarna inte kommer vara överens om vägen framåt.

Att ta in fler delägare är förstås också ett alternativ. Den processen är – om möjligt – ännu längre, och jag tror också att risken för konflikter är mycket högre. Jag har dessutom inte så goda erfarenheter på det här området… Det är ju också otroligt svårt att värdera ett bolag i den fas jag befinner mig.

Praktikanter är alltid en möjlighet och kan ge en jättebra energikick och nya infallsvinklar. Jag har haft flera praktikanter genom åren, och det är kul. Men det är också bara en tillfällig lösning och blir inte riktigt den långsiktiga lösning som jag nog egentligen är ute efter.

Jag ser ju att jag behöver komplettera med kompetens inom andra områden (t ex teknik), men vet inte riktigt hur jag ska kunna lösa det. Har jag missat något alternativ? Hur löser ni andra som också är små e-handlare de här frågorna?

Leave a Comment