Jag ser nu ljuset efter ett par oerhört intensiva månader. Veckorna sedan lanseringen har varit lika intensiva som de var inför, och jag har knappt hunnit andas eller tänka efter.  Därav tystnaden här.

Lanseringsveckan visade sig nämligen bjuda på en del problem som vi inte upptäckt innan lansering. Det har bl a visat sig finnas en del problem kopplade till driften, så nu ska jag flytta driften till ny leverantör. Inte riktigt vad jag hade räknat med eller planerat för. Eller har lust med för den delen… Men det är inte allt. Det dyker fortfarande upp konstiga fel som varken jag eller min nuvarande systemleverantör har koll på eller förstår. Mycket irriterande och stressande. Jag har hela tiden trott att det till största delen har handlat om interna problem som inte drabbar kunderna, men jag blir mer om mer osäker på det. Och det värsta är väl egentligen just det – osäkerheten… Nåja, vi jobbar vidare på det.

Som om inte det var nog så var vi med på vår första mässa hittills. Signerat har tidigare stått på några marknader, men nu skulle Nordic Design Collective ha en ordentlig monter/popup-butik på Äntligen Hemma-mässan. Mässan är ju konsumentmässa, och vi laddade upp för att bygga snygg monter och ha massa försäljning. Eftersom hela lagret ligger ute hos formgivarna så blir det en hel del logistik kring detta, och det i samband med de tekniska problemen gjorde att det var lite onödigt mycket den veckan. Men det löste sig – som det ju alltid gör. Mässan var väl inte den succé vi hoppats på, men mer om det i ett annat inlägg.

Jag måste ju också kort nämna #emeet. Konferensen låg ju dagen efter lanseringen, och jag kan såhär i efterhand känna att jag inte gjorde det bästa av mitt deltagande där. Delvis pga urladdningen dagen innan och att jag – när jag kollade mejlen i en paus – upptäckte ett rätt allvarligt fel på sajten. Men trots det var det en härlig dag, framförallt för att det ger mig så mycket att träffa andra e-handelskollegor. När det gäller innehållet på konferensen har Wilma skrivit en bra sammanställning med många bra länkar – läs den! Peter Höjman har också skrivit en bra sammanfattning på en av hans sessioner om tillväxt, och som jag nu i efterhand gärna skulle ha varit med på. Jag får nöja mig med hans inlägg istället, och det är helt ok det också.

Det här inlägget börjar redan bli för långt, men jag vill avsluta med att uppmana er som inte redan gjort det att nominera era favoriter till Nordic eCommerce Awards. Jag har redan gjort det och har dessutom konstaterat att jag själv numera är nominerad i två kategorier; årets ehandlare och årets prestation. Det gör mig otroligt glad och stolt! Jag har tittat på listan av nominerade och är fantastiskt stolt över att nämnas i samma sammanhang som Sveriges bästa e-handlare. Oavsett hur det går vid prisutdelningen är jag redan nöjd och känner mig som en vinnare!

Det här inlägget publicerades också på ehandel.se.

Leave a Comment