Så gick lanseringen – del 3: e-postmarknadsföring

Jag tycker att e-postmarknadsföring har oförtjänt dåligt rykte, och att det är en av de områdena där man (speciellt som liten e-handlare) kan göra jättemycket med relativt små medel. I arbetet med Signerat har jag alltid sett tydliga spår i ordermejlen efter nyhetsbreven – nästan oavsett vad vi skrivit i det. Så självklart har det varit en viktig del i lanseringen av Nordic Design Collective.

Intresset inför lanseringen har varit stor, och redan på lanseringsdagen hade vi ca 350 personer som anmält intresse själva. Det mejl som skickades ut på lanseringsdagen hade dessutom en openrate på 65%! Inte illa, men det stämmer med vad jag har märkt tidigare – om mottagarna aktivt själva har anmält sig är intresset för att läsa det du skickar stort!

Vårt mässdeltagande veckan efter lansering var egentligen bara en stor katastrof försäljningsmässigt, men på en punkt gick det riktigt bra – vi fick in massor med nya mejladresser! Upplägget var enklaste möjliga – lämna din mejladress och tävla om ett presentkort på 1000 kr. På den enda insatsen har jag i princip dubblat min mottagarlista.

Men då frågar sig ju vän av ordning ”vad var det för kvalitet på de adresserna? var de verkligen intresserade av det jag skickar ut eller ville de bara ha presentkortet?”. Det har jag också funderat på, och det verkar faktiskt som att det var bra kvalitet på dem. När jag la till de nya adresserna fick de nämligen ett helt eget nyhetsbrev. Ungefär samma som det vanliga (för att visa hur det brukar se ut), men överst i mejlet hade jag tydlig information om att de fick brevet för att de var med i tävlingen och så en länk för avregistrering om de inte ville ha breven i fortsättningen. Det var bara 10 personer som avregistrerade sig på det… Och det senaste utskicket jag gjorde hade en openrate på 41%. På Signerats utskick brukar vi ligga på 20-25%. Så även på den här punkten är jag nöjd.

Här kan du läsa del 1 och del 2. Nu är det bara ett inlägg kvar i serien om lanseringen…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *