Full fart framåt

De senaste veckorna har det varit full fart framåt, och bitvis ganska omtumlande. Det har inte handla så himla mycket om e-handel och digital marknadsföring, men nu när bitarna börjar trilla på plats är det snart dags att lägga fokus där igen.

Nu är det drygt två veckor sedan FundedByMe Equity lanserades och jag lade upp mitt investeringscase för Nordic Design Collective. Det har varit intressanta veckor. Jag har fått en del nya kontakter, det har anmälts en del intresse och jag har haft (och bokat in fler) spännande möten. Men jag upplever ändå att det verkar vara en avvaktande stämning på sajten. Vad det beror på är svårt att säga. Handlar det om taktik och att eventuella investerare inte vill anmäla intresse innan rundan öppnar eller är casen inte tillräckligt intressanta? Är det en osäkerhet över hur den här formen av finansiering fungerar eller otydlig information på sajten? Klart är ändå att det finns stort intresse – medlemmarna har uppgivit att de tillsammans har 97 428 317 kr att investera i skrivande stund. Inte illa!

Ett annat stort fokus för mig de senaste veckorna har varit Hem & Villa-mässan. Det är en stor konsumentmässa som går av stapeln 11-14 oktober på Stockholmsmässan i Älvsjö. Just nu jobbar jag med att få ihop montern och ett bra sortiment. Här handlar det om att synas – och att sälja! Det är första gången vi ställer ut på mässan, men ryktena talar om att det brukar spenderas mycket pengar från besökarnas håll. Förutom ren försäljning så kommer vi också visa upp sajten, samla mejladresser och väcka intresse så att vi efter mässan har en större målgrupp att bearbeta med nyhetsbrev och annat.

I e-handelsvärlden är nog ändå den senaste veckans största händelse förstås eMeet. Med sorg i hjärtat följde jag euforin och frustrationen på Twitter i fredags eftermiddag. Ja, med sorg, för jag kommer inte kunna gå i år. Mässan öppnar dagen efter eMeet, så jag kommer ha fullt upp med att bygga monter och hur gärna jag än vill gå på eMeet måste jag nog inse att det inte är realistiskt att tro att jag kommer hinna och orka. Det gör mig riktigt ledsen för jag hade verkligen sett fram emot och längtat efter höstens konferens, och skulle faktiskt behöva en riktigt e-handlarpepp just nu. Nån som vill ses på en lunch istället?

 

Det här inlägget har också publicerats på ehandel.se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *