Entreprenörskap har alltid legat mig varmt om hjärtat. Det ligger sån kraft i entreprenörskapet, att ha modet, att våga göra en förändring och att ge sig in i att driva företag. Det är ofta en tuff resa med många lärdomar, men de erfarenheterna man får är helt ovärdeliga och går inte att lära ut.

För mig så handlar entreprenörskap om att få saker att hända, och det är också en av mina styrkor. Som entreprenör är jag van att se den större bilden, och vad som behövs göras, samtidigt som att ett resultat ska levereras med hög kvalitet och utan att tappa bort de viktiga detaljerna som lyfter helheten. Att titta på en utmaning från både ett affärs- och kundperspektiv är viktigt för mig – jag ser så ofta exempel där man missar man det ena perspektivet! Jag har heller aldrig varit rädd för att ta stora beslut, och andra beskriver mig som driven, passionerad, nyfiken och snabbt på att lära mig nytt.

Att jobba med små företag, oavsett om det varit mitt eget eller som rådgivare till andras, har sina speciella utmaningar. Det går snabbt att anpassa verksamheten när det behövs, och att prova nytt är alltid lärorikt. Den låga budget som alltid finns i mindre företag är en utmaning, men den ökar också kreativiteten – det finns alltid fler än ett sätt att göra saker på!

Jag började frilansa 2003, och redan från start har de mindre företagen varit de jag jobbat mest med – både som kunder inom grafisk design, foto och eller webb, och som målgrupp för de e-handelsplatser jag har byggt upp inom olika branscher.