November 2021 lanserades kokboken ”Svenska smårätter – från fredagsmys till mingelfest”.

Boken producerades i samarbete med Gazpacho Catering som stod för recepten, medan Maria ansvarade för fotografering, layout och tryckproduktion, samt delar av marknadsföringen för boken inför och efter lansering. Maria producerade också keramiken som maträtterna presenterades på. Boken är givetvis tillgänglig både som inbunden bok (144 sidor) samt i digitalt format.

​​I den här boken samsas klassiska svenska smaker med lokala tolkningar av medelhavsmat. Tillsammans med oväntade smakkombinationer blir recepten en inspiration till att testa sig fram för att hitta nya rätter till både vardag och fest. Och vem har sagt att mingelrätter inte passar bra även en vardag eller till fredagsmyset?

Genom att använda lokalt odlade råvaror och anpassa det vi äter efter säsongen kan vi alla göra skillnad i omställningen till en mer hållbar matproduktion. Att äta lokalt odlad mat i säsong är faktiskt både gott och enkelt, samtidigt som det är hållbart på flera plan. Vi tror på att hållbarhet ska vara enkelt och trevligt för att vi ska lyckas, och hoppas att den här boken skall inspirera till det!