Vad är Latitud? Och vem?

Att navigera rätt, att hitta rätt väg och kärnpunkten i allt du gör, är viktigt på alla plan i livet – och också som företagare. Och ibland kan man behöva tänka utanför givna ramar för att hitta sin bästa väg.

Latitud drivs av mig, Maria Richardsson. Jag har arbetat med internet, marknadsföring och kommunikation på olika sätt sedan 1998. Innan jag startade eget 2003 arbetade jag som marknadsförare på Microsoft och läste parallellt DIHM Marknadsföring, vilket gav mig en bra kunskap om både strategisk och taktisk marknadsföring.

En röd tråd har alltid varit att jag har arbetat med många småföretagare och entreprenörer. Jag tycker att det är extra roligt att kunna hjälpa till att ge en helhetsbild som annars kan vara svår och kostsam att få. Dessutom älskar jag entreprenörskapet, att våga satsa på det du brinner för – för vad är det värsta som kan hända?

Genom åren har jag hunnit med mycket. Jag har startat upp flera e-handelsplatser (Signerat.se, Nordic Design Collective, Nordic Kind, Nordic Poster Collective och Mylla), varit rådgivare till en mängd småföretagare och entreprenörer, coachat e-handlare i E-commerce Parks inkubator – och mycket mycket mer!

Min breda bakgrund täcker allt från rent strategiska frågor, till att själv skapa content, ta fram grafiska profiler, fotografera och skriva texter. Den kombinationen är svårslagen – och perfekt när man behöver trolla fram stora resultat med små medel!